Relatie

Tips voor een romantisch avondje samen

Romantisch-Avondje-Beautilicious

Om je relatie spannend te houden is het aan te bevelen om zo nu en dan eens van een romantisch avondje samen te genieten. Wil je iemand verrassen met een spannend romantisch avondje, hoe pak je dat dan aan?

Verlichting, sfeervol en intiem

Een romantisch avondje begint met de juiste belichting. Niemand wordt romantisch van tl-buizen of witte led verlichting. Kaarslicht en andere zachte belichting, zorgt voor de ideale sfeer. Kies je voor kaarslicht, kies dan voor mooie stevige kaarsen die niet te snel uitgaan. Als je namelijk een paar romantische uurtje beleeft, wil je niet moeten opstaan om een gedoofde kaars te vervangen. Zet groepjes kaarsen bij elkaar. Ook andere verlichting kan bijdragen aan een intieme romantische sfeer, als het licht gedimd is of niet te fel.

Kussens, extra kleden en een lekker drankje

Een bed of bank met wat extra kussentjes geven veel sfeer aan een kamer. Zorg dat de kamer mooi is opgeruimd zodat je bed of bank aanlokkelijke is, met romantische kleuren zoals rood of diepgroen. Voor een intieme sfeer zorg je ook voor rustgevende muziek op de achtergrond. Rustige klassieke muziek kan heel romantisch zijn, en je zorgt natuurlijk voor lekkere drankjes en opwindende hapjes. Een lekkere rode wijn of een smakelijke cocktail brengt je geliefde in de juiste stemming om van romantiek te genieten.

Geef elkaar een massage

Romantischer kan bijna niet: elkaar een massage geven met geurige massageolie of heerlijke massagecrème. Een massage geven is heel intiem en tegelijkertijd ontspannend en opwindend. Als je een massage geeft, zorg dan dat je handen warm zijn. Masseer de huid van je geliefde zachtjes en liefdevol. Massages eindigen vaak in meer intimiteit. Romantiek kenmerkt zich door tederheid en passie.

Nog een paar romantische tips

Zorg voor lekkere hapjes die je met zorg hebt uitgekozen. Bijvoorbeeld stukjes fruit, die je elkaar met de lippen moet doorgeven. Een tros verse druiven op een schaal naast het bed lokt bijvoorbeeld uit tot elkaar druiven voeren. Hou de tros boven de mond van je geliefde en laat de gelukkige happen als in een ouderwetse film. Romantischer dan dit gaat je avond niet worden.