Trouwen

7 tips voor het kiezen van een trouwjurk in kleur

Trouwen in het wit is iets traditioneels en ook een tikkeltje ouderwets. Als je wit de allermooiste kleur vindt voor een trouwjurk, ga je natuurlijk voor een witte. Uiteraard ben je echter vrij om iedere andere kleur te kiezen. Maar ja, welke dan? In dit artikel bied ik je wat inspiratie.

1. Je lievelingskleur 

Duh, trouwen in je lievelingskleur. Wie wil dat nou niet? Dan moet je er natuurlijk wel één hebben. 

2. Eentje die goed staat bij het pak van je man

Matchen met je man is wel zo fijn voor de mensen die de hele dag naar jullie moeten kijken. En dan heb je nog de trouwfoto’s. Tsja, het is gewoon een beetje lelijk als je man in een pak van een aardetint loopt en jij in een neonroze. 

3. Een kleur die jou heel goed staat

Welke kleur jou mooi staat, hangt af van je huidstint. Bij een erg roze of bleke huidskleur zal okergeel je niet zo mooi staan, maar lichte pasteltinten juist wel. Bij een donkere huid is okergeel juist wel weer heel mooi.

4. Lichtroze

Lichtroze is zacht en vrouwelijk. Ik bedoel niet het lichtroze van een Disney-prinsessenjurk, maar eerder poederroze. Ja ja, er bestaan wat tinten van elke kleur.

5. Rood

Rood is vrouwelijk en sexy. Ook hier bestaan veel verschillende soorten in. Knalrood vloekt heel snel met andere kleuren, dus dat is misschien al een afvaller. Iets zachter rood of bordeaux rood zijn vaak wel prachtig en passen gauw bij het pak van je aanstaande. Als het pak blauw, zwart, bruin of geruit is, heb je een match en zien jullie er samen als een krachtig stel uit.

6. Pastelkleuren

Pasteltinten zijn vrolijk, zacht en passen goed in de sfeer van de lente en zomer. Voorbeelden van pastelkleuren zijn de lichte versies van lila, mintgroen en lichtgeel.

7. Zwart

Zwart is eigenlijk altijd een goede, zeer elegante optie. Het is wel echt precies het tegenovergestelde van wit, maar het staat best wel iedereen. Verder is het een makkelijke match met je man. 

Ben je op zoek naar een trouwjurk in een specifieke kleur? Kijk dan op https://anastasi.nl/! De trouwjurken van Anastasi zijn op maat gemaakt voor een zacht prijsje.