Massage

5 redenen waarom massages goed voor je zijn

Voordelen-Massage-Beautilicious

Een van de beste cadeaus die je jezelf cadeau kan doen, is een massage. Een massage is niet alleen quality time voor jezelf, het is ook lekker ontspannend en goed voor je body en mind. Het is dus goed voor jezelf en je lichaam. Maak daarom een afspraak en geniet van een heerlijke massage. Ben je nu nog steeds niet overtuigd? Dan lees je in dit blog nog 5 redenen waarom een massage goed voor je is.

1 Alertheid

Ben je bezig met een moeilijke opdracht of een lastig vraagstuk? Studies hebben bewezen dat een simpele stoelmassage van een kwartier er al voor zorgt dat je alerter wordt en betere antwoorden klaar hebt. Dit is getest door mensen wiskundige vragen te stellen en ze deze te laten oplossen na een massage. Wat bleek? De mensen die een massage hadden gehad antwoorden sneller en accurater, dan de mensen die geen massage hadden gehad.

2 Rugpijn

Twee op de drie mensen heeft last van zijn of haar rug. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig een massage nemen, veel minder last van rugpijn ervaren dan mensen die nooit of zelden een massage nemen. Vooral mensen die een zittend beroep hebben, zoals een kantoorbaan zullen over het algemeen eerder rugklachten krijgen dan mensen die geen zittend beroep hebben. Laat jezelf daarom regelmatig masseren om de kans op rugklachten te verkleinen. 

3 Hoofdpijn en migraine

Je zult het vast vaker gehoord hebben, massages gaan hoofdpijn en migraine tegen. Tijdens een massage worden je klachten verlicht. Door regelmatig een massage te nemen, zul je minder last krijgen van hoofdpijn en migraine, blijkt uit onderzoek.  

4 Immuunsysteem

Ben jij vaak ziek of voel jij je slecht? Dit komt doordat je immuunsysteem zwak is, hierdoor ben je erg vatbaar en wordt je sneller ziek. Dit kun je tegengaan door regelmatig een massage te nemen. TIjdens een massage maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan en witte bloedcellen zorgen er weer voor dat je niet zo snel ziek wordt. En nog een pluspunt is dat je tijdens een massage ontspant, waardoor je geen stress ervaart. Dit is mooi meegenomen, want stress is niet goed voor het immuunsysteem

5 Nachtrust

Iedereen kent het wel, tijdens een massage in slaap vallen. Doordat je zo ontspannen bent tijdens een massage zul je eerder in slaap vallen, dit heb je vast wel eens gehad tijdens een massage. Massage hebben een positief effect op jouw slaap. Uit vele onderzoeken is dan ook gebleken dat een massage effect heeft op de Delta golven, dit zijn de hersengolven die verband hebben met de diepe slaap fase.