Hair Lifestyle

Heb je snel vet haar? Zo hou je je haar langer fris

Wat moet je doen bij vet haar? Droogshampoo kennen we allemaal wel. Het liefst was je je haar zo min mogelijk. Maar dan moet het natuurlijk wel fris blijven tot je volgende wasbeurt. Dat is beter voor je haar en je bent niet zo veel tijd kwijt aan wassen, föhnen en stylen. Want als je dat iedere dag zou moeten doen.. te veel werk! Daarom hebben wij uitgezocht welke tips en tricks je allemaal kan toepassen om je haar langer fris te kunnen houden.

Was je haar niet te veel! 

Deze tip bestaat eigenlijk uit twee delen: was je haar niet te vaak en gebruik niet te veel shampoo. Soms kun je het idee hebben dat je haar zo vet is dat je het wel twee keer zou willen wassen: niet doen! Hiermee zorg je ervoor dat al het vet van je haar wegspoelt. Dan is het dus schoon en minder vet, maar doordat je al het vet wegwast gaat je hoofdhuid meer vet aanmaken en wordt je haar dus nog vetter. Datzelfde geldt dus voor het te vaak wassen van je haar, je hoofdhuid maakt meer vet aan en je bent nog verder van huis.

Zit niet te veel aan je haar 

Vooral voor de krullenbollen onder ons is dit best lastig, je haar niet aanraken. Het vet en viezigheid wat op je hand zit komt zo in je haar. Misschien merk je het zelf niet eens, maar let er toch maar eens op. Vooral als je haar aan de bovenkant bij je gezicht vaak vet is kan het zo zijn dat je je haar te vaak aanraakt. Niet doen dus, als je minder snel vet haar wil. Kun je het nu echt niet weerstaan? Doe je haar dan in een knot of staart. 

Vermijd apparaten met hitte

Gebruik jij het liefst iedere dag een van de volgende tools: föhn, krultang of stijltang? Dan zou je er best wel eens baat bij kunnen hebben om die eens wat vaker te laten staan. Door de hitte van deze apparaten wordt je haar sneller vet. De onderkant droogt juist uit door de hitte, maar de bovenkant maakt meer vet aan door de hitte. Dus problemen aan twee kanten. Draag je haar vaker in een knotje of staart en niemand zal zien dat je je stijltang die ochtend niet hebt aangeraakt!