Lifestyle Tips

Wees die schittering! | Sieraden

Een ornament of een fashion statement? Bepaal zelf welke plek sieraden in jouw leven innemen. Plus natuurlijk hoe en wanneer je ze draagt en aan wie je ze schenkt.

Geloof maar niet dat sieraden alleen voor de high society bedoeld zijn. Al eeuwenlang komen ze voor in alle lagen van de wereldbevolking. Natuurlijk zijn ze niet allemaal gemaakt van edelmetalen of bezet met diamanten en robijnen, maar alsnog vallen ze in deze categorie. Die van sieraden, dus. Denk maar eens aan de kralenarmbanden die je vroeger droeg – of misschien nu nog steeds wel. En exemplaren van kunststof, die nu nog steeds in trek zijn. Hetzelfde geldt voor oorbellen van welke materialen dan ook. En is de hanger om jouw hals extreem veel waard of slechts in emotionele zin?

Zo zie je maar weer. Sieraden zijn er in alle soorten en maten en voor iedereen. Welke gebruik jij om je verschijning compleet te maken, iemand cadeau te doen of zelfs om de liefde te verklaren?

Ringen

Is een enkel exemplaar al genoeg of wil je er om iedere vinger wel eentje? Ringen maken een groot verschil voor jouw verschijning. Wellicht wek je er de indruk mee dat je verloofd bent of is dat zelfs zo. En misschien wil je om diezelfde reden wel een dergelijk sieraad kopen voor iemand anders. Of gewoon als een gift aan jezelf, dat kan ook. Misschien heb je een speciale reden, bijvoorbeeld een zakelijke mijlpaal, om jezelf in de watten te leggen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Een verwennerijtje aan jouw eigen op zijn tijd is helemaal niet verkeerd!

Nu nog het edelmetaal bepalen. En natuurlijk het antwoord op de vraag of je er een edelsteen op wilt hebben. Misschien wel meerdere! Dat is allemaal mogelijk.

Kettingen

Een sieraad dat persoonlijker is dan een ring is niet mogelijk, zou je wellicht denken. Behalve misschien wanneer je die ring om je nek hangt, zodat zeker weten iedereen hem kan zien. Maar aan een ketting kan ook iets anders bevestigd zijn. Een connectie met een dierbare, bijvoorbeeld. Dat kan in de vorm van een naam zijn, of een vingerafdruk in het metaal. Een medaillon met foto’s of een cilinder met een druppel bloed dan wel de as van een overledene! Er zijn dus een heleboel manieren om iemand die je lief hebt bij je te dragen.

Oorbellen

Opvallen doe je pas echt wanneer je gouden oorstekers in hebt zitten. Het liefste zijn ze nog goed zichtbaar ook en vallen ze niet weg onder je haar. Zou ook zonde zijn, zeker wanneer je een heel mooi en persoonlijk ontwerp hebt gekozen. Om sommigen kun je niet eens heen, aangezien ze de hele buitenrand van je oorschelp beslaan. Hiermee maak jij je stijl helemaal af!