Huidverzorging

De zin en onzin van huidverzorging

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten producten voor je huid. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, vooral wanneer je een onzuivere huid hebt. Om dit te voorkomen lees je in deze blog een aantal tips die je kunnen helpen om een stralende, egale huid te krijgen. 

Scrubben, doe het niet

Mensen met een onzuivere huid hebben het allemaal wel eens gehoord, je zou je huid moeten scrubben, het liefst met spullen die zo agressief mogelijk zijn. Helaas gaat dit alleen maar averechts werken en bereik je hiermee nooit die mooie egale huid. Wat je wél kunt gebruiken is een reinigingslotion met melkzuur of een peeling (niet te vaak). Dit werkt wel als een scrub, maar er zitten geen korreltjes in, dus dit is veel zachter voor je huid. Hiermee verwijder je de dode huidcellen waardoor je een mooie egale huid krijgt maar je maakt de huid niet kapot. Wat vaak wel gebeurt met het scrubben met korreltjes.  

Verwijder altijd reinigingslotion

Haal je netjes je make-up er iedere avond af maar blijft je huid er toch dof uitzien? Misschien verstopt de reinigingslotion die je gebruikt wel je huid. Daarom is het belangrijk om altijd de reinigingslotion van je huid af te halen voordat je dagcrème aanbrengt. Dit kan gewoon met water en een wattenschijfje, het hoeft niet moeilijk te zijn!

Welke crème?

Dagcrème, nachtcrème, oogcrème, zomaar een paar voorbeeldjes die je vast wel eens tegen bent gekomen. En waarvan je je hebt afgevraagd of dit wel echt allemaal nodig is. Het antwoord is: Nee. Wanneer je naar de ingrediëntenlijsten gaat kijken blijkt oogcrème dezelfde ingrediënten en concentraties te bevatten als dagcrème. Het wordt alleen duurder verkocht, goede marketing dus.  Het verschil tussen dag- en nachtcrème blijkt ook minimaal te zijn.En nog even over die crèmes, vaak denken vrouwen dat als ze een onzuivere huid hebben dat dit komt omdat ze een vette huid hebben. Maar het kan best zijn dat het tegenovergestelde waar is en dat je juist een droge huid hebt. Laat je daarom altijd goed adviseren door bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste.