Huidverzorging

Tips voor een stralende huid

Verzorgingtips-Beautiliciousworld

Een mooie, egale huid die straalt van gezondheid dat wilt iedereen wel, maar vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je een aantal huidverzorging tips en leggen je uit waar jij zelf op kan letten om op natuurlijke wijze een mooie, stralende en egale huid te krijgen en natuurlijk ook te behouden. Ontdek onze tips voor een mooie huid.

Je leefstijl 

Een van de factoren die het meeste invloed heeft op je huis is je eetpatroon. Frisdrank, pizza, friet, alcohol en roken heeft een negatieve invloed op de huid. Je huid is eigenlijk een spiegel van je levensstijl. Eet je slecht of slaap je weinig? Dan zie je dit ook direct terug aan de huid. Probeer daarom je levensstijl in balans te houden. Wissel ongezonde snacks of met gezonde en voedzame maaltijden. 

Reinigen van de huid

Een van de belangrijkste stappen in je huidverzorging is het reinigen van je huid. Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling en talg. Ook draagt make-up bij aan de verstopping van poriën en make-up versnelt de huidveroudering. Door iedere avond en ochtend je huis te reinigen ga je dit tegen. Het reinigen van de huid is dus super belangrijk. Breng ook 2 maal per dag een verzorgende crème aan op het gezicht om de huid te hydrateren.

Houd het schoon

Je huid komt dagelijks in aanraking met allerlei verontreinigende stoffen. Je kan dit deels tegengaan door ervoor te zorgen dat je omgeving hygiënisch is.Verschoon daarom regelmatig je kussensloop, want het vuil op je kussen kan je poriën verstoppen. Gebruik ook altijd schone handdoeken en reinig je kwasten regelmatig. 

De juiste verzorging 

Om je huid op een natuurlijke wijze gezond te houden is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor jouw huid. Daarom is het belangrijk om je huid goed te kennen. Heb je last van een droge huid, een vette huid of een gevoelige huid. Afhankelijk van je huidtype kan je bepalen welke producten je het beste kan gebruiken. Gebruik altijd gepaste producten voor jouw huis, om onnodige irritaties of zelfs uitdroging te voorkomen. 

Gebruik altijd zonbescherming 

Op dagen met slecht weer wordt er niet aan gedacht, maar uv-straling is er het hele jaar niet alleen wanneer de zon schijnt. Om invloed op de huid te beperken, doe je er goed aan om je huidverzorging dagelijks te starten met een crème die SPF bevat.

Overige tips

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht, maar sporten is goed voor de huid. Sporten stimuleert de bloedcirculatie en vermindert stress wat ook weer goed is voor de huid. 

Een tip die wat meer voor zich spreekt zijn mineralen en vitamines. Zorg ervoor dat je dagelijks genoeg mineralen en vitamines binnenkrijgt. DIt bevorderd de huid.