Hair

Hoe houd ik mijn haar mooi en gezond?

Gezond-Mooi-Haar-Beautiliciousworld

De verzorging van je haar is super belangrijk. Je haar is erg kwetsbaar en beschadigd erg snel. Dit wil je natuurlijk voorkomen, maar hoe kan ik mijn haren het beste verzorgen. Voor het krijgen en behouden van mooi en gezond haar zijn een aantal tips. 

Was je haren niet te vaak 

Deze tips zult je vast al wel eens eerder gehoord hebben, maar vaak je haren wassen is slecht voor je haren. Nu vraag je jezelf vast af waarom het zo slecht is voor je haar. Door het wassen van je haren gaan de haarschubben open en beschadigt je haar sneller. Dit kun je tegengaan door gebruik te maken van een conditioner. Conditioner sluit de haarschubben.

Shampoo verwijderd de talg van je hoofdhuid, nu denk je vast is dit erg dan? Jazeker, talg is juist nodig om je haarschubben te bedekken en gezond te houden. Het vaak wassen van je haren heeft nog een vervelend gevolg, namelijk vette haren. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller je haren vet worden. 

Behandelen haren na het wassen

Na het wassen van je haren, zijn er nog een aantal stappen die je kan doorlopen om je haar gezond te houden. Veel mensen douchen met warm water, wat niet zo gek is. Maar door warm water gaan de haarschubben open staan, wat kan leiden tot beschadiging van het haar. Spoel je haren wanneer je klaar bent nog kort na met koud water. Hierdoor kunnen de haarschubben sluiten, waardoor je haar niet zo snel beschadigd. 

Nu je klaar bent met douchen, moeten je haar ook nog droog worden. Een groot deel van de mensen met lang haar wrijft de haren droog, omdat je haren dan snel handdoekdroog zijn. Maar dit is een grote fout, wrijf nooit je haren droog, maar dep je haren droog. Door te wrijven beschadig je je haren. Dit komt doordat de haarschubben open gaan staan staan en door de wrijving breken je haren een stuk sneller af en dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Kies voor goede kussensloop

Vele mensen zullen hier waarschijnlijk nooit over nagedacht hebben, maar een katoenen kussensloop is slecht voor je haar. Ga in plaats hiervan voor een satijnen of zijde kussensloop. Buiten het feit dat een satijnen of zijde kussensloop lekkerder ligt is het ook eens stuk beter voor je haar. Koeten is erg ruw en iedere keer dat je haren hierover wrijven beschadigd je haar. Een satijnen of zijde kussensloop is zachter, waardoor de wrijving met je haar een stuk minder is en je haar niet zo snel beschadigd.