Lifestyle Tips

Een gelukkiger leven leiden doe je zo

Tips-Voor-Een-Gelukkig-Leven

Tegenwoordig is niets belangrijker dan een gelukkig leven. Vooral voor de jongere generatie is dit heel belangrijk. We maken ons druk over het geluk van onszelf en mensen om ons heen. Vaak wordt gedacht dat geluk van ver moet komen, maar eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. Met een paar kleine aanpassingen aan jou leven ben je binnen no-time een gelukkiger mens en straal je dit ook uit naar de mensen om jou heen. Hieronder lees je hoe je dit aanpakt.

Leef bewust

Gelukkig zijn met jezelf begint eigenlijk grotendeels bij het bewustzijn van alles wat je doet. Daarbij is bewustzijn over het milieu en de impact op de wereld heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld na hoeveel water jij eigenlijk verbruikt of dat je misschien wel een dagje zonder vlees of vis zou kunnen leven. Als je hier bewust mee bezig bent krijg je een voldaan gevoel en voel je je al snel gelukkiger. Sla die extra lange douche daarom een keer over of vervang het stukje biefstuk voor een maaltijd vol groente.

Maak een lijstje

Soms zit je er even helemaal doorheen en dan lijkt alles tegen te zitten. Vaak zit dit echter alleen in je hoofd. Maak op deze momenten daarom een lijstje met alle dingen wat wel mee zit. Probeer in ieder geval drie dingen op te schrijven. Heb je bijvoorbeeld een super goed gesprek gehad met een vriendin die je heel dierbaar is of ben je trots op jezelf dat je bent gaan sporten vandaag. Het kan van alles zijn. Als jij er maar vrolijk van wordt. Dan weet je meteen dat niet alles tegen zit.

Vergelijk jezelf niet met andere

Onzekerheid is een echte boosdoener voor een gelukkig leven. Bij de ander lijkt het gras altijd groener. Zeker voor jongeren die veel op social media zitten lijkt het bij andere altijd mooier. Bedenk dan dat iedereen alleen maar de perfecte plaatjes plaatsen. Je zal immers niet zo snel op Instagram zetten hoe slecht je dag was of een foto van je minst flatteuze foto. Iedereen heeft zo zijn mindere dagen en dat moet je dan ook in je achterhoofd houden.

Doe iets nuttigs vandaag

Het geeft je veel geluk en voldoening als je iets afrondt waar je blij mee bent. Zoals een taak die je al maanden vooruit schuift of simpelweg het opmaken van je bed. Een goede tip is dan ook om elke dag te beginnen met het opmaken van je bed. Het is bewezen dat dit een goed begin is van de dag en dat je die dag dan ook meer zult bereiken. Het is maar twee minuten werk dus waar wacht je nog op!