Lifestyle

Het leed dat daten heet

Beautilociousworld-Date

We weten allemaal dat een eerste date heel ongemakkelijk kan zijn. Je kent elkaar nog niet zo goed, je bent zenuwachtig en je weet niet altijd waarover je moet praten. Gelukkig zijn wij er om te helpen. We zochten de beste tips bij elkaar om een awkward date iets minder ongemakkelijk te maken.

1. Bel eens

Heb je elkaar online leren kennen? Dan is jullie allereerste date nog dubbel zo spannend. Je weet namelijk nooit 100% zeker wie er voor je neus zult staan. Als je jouw nog onbekende date op voorhand een belletjes geeft, kan je makkelijker inschatten wat voor persoon hij of zij is. Heb je geen klik? Dan is een date misschien niet helemaal nodig.

2. Kies een locatie

Ben je niet zo’n prater of ben je redelijk verlegen? Kies dan een locatie uit waarbij jullie niet te veel moeten babbelen en waar je afleiding hebt. Ga bijvoorbeeld naar een dierentuin of naar een pretpark. Naar de bioscoop kun je natuurlijk ook, maar dan wordt er wel heel weinig gepraat.

3. Stalk je date

Dat bedoelen we natuurlijk niet letterlijk, maar laat voor je naar je date vertrekt je innerlijke Sherlock gerust even bovenkomen. Check zijn of haar Facebook en Instagram en probeer enkele interesses te achterhalen. Doet je date aan voetbal? Zit je date in een theatergroep? Bingo! Je hebt meteen gespreksstof. Bye Bye awkward stiltes.

4. Bedenk op voorhand hoe je hem gaat begroeten

Als je elkaar nog nooit hebt gezien, kan de begroeting het meest awkward moment van de date zijn. Als je zelf namelijk niet goed weet of je voor een knuffel of een kus op de wang gaat, kan jullie begroeting uitdraaien op een gênante bedoeling. Bedenkt daarom even op voorhand wat je van plan bent. Natuurlijk is dat nog altijd geen garantie voor een geslaagde begroeting. Als hij zijn hand wil geven en jij gaat voor een knuffel, dan is deze tip voor niks geweest. Maar jij zal tenminste niet onhandig of twijfelachtig overkomen.

5. Stel veel vragen

Nu genoeg over de voorbereidingen. Tijdens de date is het van belang dat je je genoeg vragen stelt. Het is niet de bedoeling dat je je date over hoort, maar je komt ongeïnteresseerd over als je af en toe vragen stelt. Gelukkig heb je op voorhand de Facebook en Instagram pagina gecheckt zodat je perfect weet welke vragen je kan stellen. Let er wel op dat je jezelf niet verraadt! Je wilt niet dat je date denkt dat je een stalker bent.

6. Accepteer het als het niets wordt

Het kan goed zijn dat jij en je date helemaal geen klik hebben. Dat is helemaal niet erg. Geef het niet te snel op, maar als je na een paar uurtjes het gevoel hebt dat je je tijd aan het verdoen bent, accepteer dan gewoon dat het niets zak worden tussen jullie. Als je dat op een lieve en vriendelijke manier uitgelegd aan je date, zal hij of zij dat zeker begrijpen.