Tips Verzorging

De wenkbrauw guide

Nu alle beauty salons gesloten zijn, zul je jouw wenkbrauwen zelf moeten bijhouden! Je wil immers ook niet dat je wenkbrauwen er dadelijk wild en onverzorgd uit zien. Maar helaas is het nog een erg lastig klusje! Daarom helpen wij je bij het vormen van de perfecte wenkbrauwen voor jou!

Bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Het is belangrijk dat je in de gaten hebt welke vorm je wenkbrauwen hebben, omdat dit de basis is waar je mee gaat werken. Je bepaalt de vorm van je wenkbrauwen aan de hand van een aantal stappen:

Stap 1: Het begin van je wenkbrauw. Jouw wenkbrauw begint net naast je neusvleugel. Dit begin bepaal je door een potloodje tegen je neusvleugel aan te zetten. Zet vervolgens een streepje bij je wenkbrauw.

Stap 2: Het hoogste punt van je wenkbrauw. Precies op dit punt ontstaat namelijk ook de ‘boog’ van jouw wenkbrauw. Dit punt kun je vinden door een potloodje tegen je neusvleugel aan te zetten en het vervolgens te draaien, waardoor het over het midden van je oog zit. Zet hier bij je wenkbrauw een streepje.

Stap 3: De punt van je wenkbrauw. Je vindt het einde van je wenkbrauw door ook weer een potloodje tegen je neusvleugel aan te zetten en het te draaien, zodat het net langs je buitenste ooghoek loopt. Hier zet je dus weer een streepje.

Epileren en trimmen

Je hebt nu dus de precieze vorm bepaalt, wat betekent dat je nu gemakkelijk alle overtollige haartjes kunt epileren. En merk je dat de haartjes wat lang zijn, dan kun je deze trimmen met behulp van een klein schaartje en een klein borsteltje. 

Tadaa!

Je wenkbrauwen zijn nu helemaal on fleek! Om plekjes in te vullen of om je wenkbrauwen meer kleur te geven, kun je natuurlijk altijd nog wat poeder, pomade of een wenkbrauwpotlood gebruiken. Zo heb jij weer schitterende wenkbrauwen en kun je er weer tegenaan!