Zon

Hoe bescherm je jezelf tegen de zon?

Beschermen-Zon-Beautilicious

Je hebt er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar een gebruinde huid is een teken dat het afweersysteem van je in huid in werking is getreden. Het is een manier van het lichaam om zich te beschermen tegen de zon door melanine te vormen. Als je huid verbrand is wil dit zeggen dat de verdediging van de huid tegen de zon niet gewerkt heeft. Er is dus schade aan je huid toegebracht, niet alleen zichtbare schade. De kans op huidkanker wordt verhoogd.

Tip 1: Zoek op tijd de schaduw op

Een erg voor de hand liggende tip is het opzoeken van de schaduw, dit is de beste bescherming tegen de zon. Vooral op het heetste moment van de dag tussen 12:00 en 15:00. Genieten van de zon is niet verkeerd, zeker niet, maar geniet wel met mate. Iedereen wil genieten van het beetje zon dat wij hebben in Nederland, maar doe jezelf en je huid een plezier en zoek op tijd de schaduw op. Op deze manier ben je er zeker van dat je huidcellen niet worden overbelast. 

Tip 2: Smeer jezelf in

Helaas bestaat er geen zonnebrand die je 100% tegen de zon beschermt. Daarom is het belangrijk om jezelf goed en regelmatig in te smeren. Het is beter om te veel zonnebrand te gebruiken dan te weinig. Smeer jezelf dan ook minstens om de 2 uur goed in. En zeker na het zwemmen of zweten.

Tip 3: Sla de zonnebank over

je verblindt mensen liever met een stralende glimlach dan met een witte huid, dus spring je snel voordat je op vakantie gaat onder de zonnebank.Want een keer kan toch geen kwaad? Dit is absoluut niet waar. Elke keer dat je een zonnebank gebruikt, wordt je huid onherstelbaar beschadigd.  Zo krijg je niet alleen last van rimpels op de korte termijn, maar vergroot je ook de kans op huidkanker aanzienlijk. En dat is het bruine kleurtje toch niet waard?

Tip 4: Kleed jezelf juist

Tenzij je binnenkort met een gerimpelde huid wilt rondlopen, raden wij je aan om jezelf toch goed te bedekken. Op deze manier krijgt de huid voldoende rust. Draag daarom kleding die je lichaam bedekt. Gelukkig zijn er geweldige modemerken en kledinglijnen die je figuur tot zijn recht laten komen en je huid toch goed beschermen.en zonnebril, bijpassend hoofddeksel zijn ook super belangrijk, want je hoofdhuid en gezicht kunnen ook verbranden.