Lifestyle Tips

Op deze manier leef je duurzaam nu we zoveel thuis zitten

thuisblijven-duurzaam

Daar zit je dan met je goede gedrag. Veel binnen zitten, in je eentje naar de supermarkt gaan en honderd keer per dag je handen wassen. Vooral dit laatste draagt niet bepaald bij aan een duurzame manier van leven. Je gebruikt enorm veel water, daarnaast verbruik je enorm veel water en staat de verwarming en verlichting vaker aan. Hoe je dan toch ervoor kan zorgen dat je een steentje bijdraagt aan duurzaamheid? Je leest het hieronder.

Maak het knus in huis

De komende weken zitten we weer veel thuis. Dat is nu eenmaal zo. Daarom kun je er maar beter het beste van maken. In plaats van de verwarming op 21 graden te zetten, kun je er beter voor kiezen om lekker veel dekentjes op de bank te hebben liggen die je warm houden. En in plaats van alle lampen ‘s avonds aan te doen, kun je het knus maken door een aantal kaarsen in je huis te halen. Dat scheelt elektriciteitsverbruik en op die manier houdt je die quarantaine nog wel even vol.

Ecologisch afbreekbare zeep

Ben je ook de hele dag je handen aan het wassen? Dat betekent dat de kraan echt flink heeft vaak aanstaat. Was dan op zijn minst je handen met ecologisch afbreekbare zeep. Het liefst in blokvorm, zonder plastic verpakking. Op die manier komen er geen chemische stofjes in het water en hoef je geen plastic weg te gooien. En ga dan het liefst na het handen wassen voor een handcrème in een verpakking van glas of gerecycled plastic.

Begin een moestuin

Wil je plastic verpakkingen en voedseltransport vermijden? Maak dan op je balkon of in de tuin een eigen moestuintje. Je kunt in Nederland bijvoorbeeld prima zelf wortels, tomaten, bieten, courgette, radijsjes en sperziebonen verbouwen. Bovendien ben je met een beetje geluk de komende weken lekker in de zon aan het werk en maak je op die manier ook nog eens voldoende vitamine D aan, wat weer goed is voor je immuunsysteem. Win-win!

Support your locals

Ga op zoek naar initiatieven die hun lokaal gekweekte fruit, groente en andere lekkernijen aanbieden op een bijzondere manier. Misschien kun je wel heerlijke groentepakketten kopen bij de lokale boer of is er bij jou in de buurt bijvoorbeeld een initiatief opgezet die boodschappenpakketten bezorgd met streekproducten. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd goed om eten te bestellen bij de restaurants waar jij normaal gesproken gaat eten. Zij hebben het namelijk zwaar te verduren. Vooral nu er weer strengere maatregelen zijn verkondigd. Wacht daarom niet langer en support your locals!