Huidverzorging

Werkt slakkenslijm echt voor je huid?

Werkt-Slakkenslijm-Beautilicious

Uit onderzoek is gebleken dat slakken hun eigen slakkenhuis kunnen herstellen. De herstellende werking van de slakken werkt niet alleen voor slakken, maar ook voor mensen. Slakkenslijm verminderd de kans op puistjes, rimpels en heeft een helende werking bij mensen met acne. 

Het verhaal van slakkenslijm

Wat is nu precies het verhaal achter slakkenslijm? De herstellende werking van slakkenslijm werd een aantal jaren geleden ontdekt door boeren in Chili. Nu hoor ik je vast denken maar hoe komen ze dan aan het slijm? Daar is een simpel antwoord op. Boeren laten slakken over een plaat kruipen en vervolgens kan de slijm van de plaat afgehaald worden. Het gebruik van slakkenslijm zorgde voor een zachte huid en herstelt littekens en snijwonden. Toen bekend is geworden dat slakkenslijm een helende werking heeft is het heel erg snel gegaan. Dokters gaven het advies om slakkenslijm te gebruiken en binnen no-time gebruikte iedereen slakkenslijm.

Wetenschappelijk onderzoek

Na de ontdekking van slakkenslijm is er ook nog wetenschappelijk onderzoek gevoerd, om de theorie te bevestigen dat slakkenslijm daadwerkelijk een helende werking heeft. Uit het wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat slakkenslijm ook werkelijk een helende werking heeft. Alantoine in zijn natuurlijke vorm wordt gemakkelijk in de huid opgenomen. Alantoine wordt ook in veel cosmeticaproducten gebruikt. Alantoine biedt de huid de mogelijkheid om te helen. 

Hoe wordt slakkenslijm gemaakt?

Het is algemeen bekend dat vitaminen en prote├»nen in verzorgingsmiddelen bijdragen aan een zachte en verzorgde huid. Slakkenslijm bevat deze aspecten ook. Een slak verkrijgt deze middelen door zijn plantaardig dieet. 

Het gebruik van slakkenslijm

Nu duidelijk is wat de voordelen van slakkenslijm zijn, is het nog de vraag hoe je het slakkenslijm het beste kunt gebruiken. Dit is zeer eenvoudig. Breng het slakkenslijm twee maal per dag aan, bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Laat het slakkenslijm een minuutje intrekken en je bent ready to go. Let wel op bij het gebruik van slakkenslijm dat je niet in contact komt met direct zonlicht.